Texter 02
Texter_02
20120702_01
Texter_01
01-03001
04-04106

Vi vill inspirera

Vår önskan är att inspirera människor att njuta av, och vara rädda om, naturen.

Redan 1994 gjorde vi vårt fritidsintresse till företagsidé. Sedan dess har vi försörjt oss på att producera olika former av naturutställningar, sälja reportage, skriva informationsbroschyrer och visa naturens skönhet i bildvisningar och bildspel.

Fjällräven ligger oss varmt om hjärtat och Mats är, under åren 2016–2019, projektledare för interregprojektet Felles Fjellrev II .

En bok har vi publicerat och vi hoppas att det blir fler.

Texter

Ofta handlar det om att skriva texter på uppdrag av myndigheter, organisationer eller företag. Det kan vara informationsskyltar till naturreservat eller broschyrer om allt från rovdjur till växterna på en slåtteräng.

Reportage till tidningar och magasin skriver vi förstås också. Det kan handla om det mesta från naturkåserier till resereportage.

Djur och natur är vår specialitet, men vi skriver också om kultur.

Vi skrev och tog merparten av bilderna till boken ÅRE – frihet, adrenalin, arv, natur. Flera bokidéer finns och några av dem hoppas vi blir verklighet framöver.

Utställningar

Det första stora utställningsuppdraget vi genomförde tillsammans var att producera naturum Vålådalen, som invigdes 1999.

Vi har producerat vandringsutställningar om bland annat fjällräv, myskoxe och stora rovdjur.

Vi har gjort idéskisser till, och producerat, Lierne Geologipark och Frostvikens Fjällpark, samt naturinformation Sonfjället.

Vi har producerat flera naturstigar, bl a i Sonfjällets NP och i Gutulia NP i Norge.

Vi producerade utställningarna i nya naturum Trollskogen, på norra Öland.  Utställningarna invigdes i ny byggnad påsken 2019.