Taiga_20150607_ME
Taiga_20150607_ME
Kontakt_20170327_01
Taiga_07-01019
Taiga_Yukon_1240
Taiga_DSC2291
Taiga 04-02123

Vid foten av fjället

I Vålåns dalgång ligger fjällbyn Vallbo. Vi bor i byns utkant, i ett hus som vi har ritat och byggt själva. Våra vänner säger att vi bor vid vägs ände. Själva tycker vi att vägen börjar här …

Med naturen som inspirationskälla, och med kamerorna alltid till hands, ägnar vi oss åt vårt stora intresse – naturinformation i olika former.

Bilder, i harmoni med en talande texter, utgör basen i vår verksamhet som bland annat innefattar produktion av informationsmaterial, bildreportage och utställningar om natur och kultur.

Karin

Jag är född och uppvuxen på en liten gård i Småland. I grunden jordbruksutbildad, men har bytt bana ett par gånger i livet. Via lite krokiga vägar, i olika länder, fann jag min plats på jorden i Jämtlandsfjällen.
Här ägnar jag mig åt att skriva, fotografera och kreera. Naturen – den utanför knuten såväl som på andra håll – är min källa till inspiration. Det är i naturen jag helst tillbringar min tid.

Mats

Mina rötter finns i Ångermanland och Västerbotten, men jag växte upp på Västkusten.
Mitt naturintresse ledde mig tidigt in på den biologiska banan och en utbildning till zoolog. Idag kombinerar jag mina kunskaper med naturfotografering. Mitt fritidsintresse har blivit mitt jobb. Min önskan är att öka människors kunskaper om och känsla för vår natur.